Prijem za goste saudijskog kralja iz BiH koji će obaviti hadž Istaknuto

13 Avg 2017

Sinoć je u Kulturnom centru „Kralj Fahd“ u Sarajevu upriličen svečani ispraćaj za hadžije koji ove godine putuju na hadž u sklopu programa „Gosti Sluge dvaju časnih harema“.

Grupa od 40 vjernika iz Bosne i Hercegovine obaviće hadž koji finansira Sluga dvaju časnih harema, kralj Selman bin Abdulaziz Al-Saud.

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH nj.e. Hani bin Abdullah Momina je uz čestitke hadžijama poželio hadž mebrur. Izrazio je nadu da će gostima saudijskog kralja koji idu da obave hadž biti udobno i da će biti sretni i raspoloženi.

Potvrdio je da je priprema za hadž velika odgovornost, prema kojoj se krajnje ozbiljno odnose, te da Vlada ulaže napor da hadž protekne sigurno i mirno, te da će nadležne institucije biti na usluzi gostima Milostivog.

Hadž mebrur hadžijama su poželjeli i direktor Kulturnog centra „Kralj Fahd“ Muhammed Alu Šejh, kao i vjerski ataše u Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije Abdulmedžid Gajs. Prisutnima su se obratili i direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH mr. Nusret ef. Abdibegović, kao i bivši reisu-l-ulema IZ-e u BiH dr. Mustafa ef. Cerić.

U okviru ovog projekta, ove godine hadž će obaviti vjernici iz više od 60 zemalja, a za goste iz Palestine osigurano je više od 1000 mjesta.

Nakon prikazivanja dokumentarnog filma o projektu „Gosti Sluge dvaju časnih harema“, budućim hadžijama su podijeljeni ihrami, hodočasnička odjeća bijele boje.

Polazak hadžija koji putuju u sklopu ovog programa iz Bosne i Hercegovine planiran je 23. i 24. augusta.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo