Savjetovanje koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam: „Rad koordinatorica za brak i porodicu – izazovi i perspektive“

29 Sep 2017

Odjel za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH organizira od 30. septembra do 01. oktobra 2017. u Gazi Husrev-begovoj medresi savjetovanje za koordinatorice za brak, porodicu i ženski aktivizam Islamske zajednice u BiH pod motom „Rad koordinatorica za brak i porodicu – izazovi i perspektive“.

Na savjetovanju će biti prisutno oko 80 koordinatorica iz BiH i dijaspore. Izlagači na savjetovanju su eminentni profesori i profesorice koji će govoriti o temama: Islamski feminizam – akademik Enes Karić, Aktivizam žene muslimanke – prof.dr. Fahira Fejzić- Čengić, Žena muslimanka između tradicije i modernosti – prof.dr. Fatima Lačević, Psihološke razlike između žena i muškaraca-zablude i istine – prof. dr. Ismet Dizdarević, Žena muslimanka pred izazovima savremenog društva – prof. Aida Krzić, Odnos prema drugima (tolerancija i izgradnja mira) – mr. Amra Pandžo.

Na savjetovanju se očekuje prisustvo i obraćanje reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazovića.
U okviru kulturno-zabavnog programa i druženja sa društveno aktivnim ženama planiranog u subotu navečer, koordinatoricama će se predstaviti rediteljica Aida Begić, prof. dr. Azra Busuladžić, glumica dr. Selma Alispahić, dr. Hana Younis, gđa Sandra Misimović i mlade umjetnice Naida Čatić i Lejla Čaušević.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo