Logo
Print this page

I u Srebrenici obilježen Svjetski dan učitelja

, Published in Društvo

Područnu Prvu osnovnu školu u Potočarima danas su, povodom Svjetskog dana učitelja, posjetile sindikalne organizacije prosvjetnih radnika iz Sarajeva i uručili didaktički materijal za učenike.

Direktor Prve osnovne škole u Srebrenici Dragi Jovanović u izjavi za Fenu kaže da dosad nisu imali praksu obilježavanja Svjetskog dana učitelja te da će ovaj dan biti obilježen na skroman način.

-Imamo posjetu kolega iz Sarajeva koji će djeci uručiti didaktički materijal. Naravno, trebalo bi obilježavati taj dan kada se uzme u obzir značaj učitelja i poziva koji rade. Ipak, danas su učitelji u boljem položaju nego u prošlosti – ocijenio je Jovanović.

Učitelj u područnoj školi u Osatu Sejdalija Suljić ističe da je učiteljski poziv human i lijep te da se radi iz ljubavi.

- Danas je radni dan kao i svaki drugi. Imamo 19 učenika i s njima radimo u kombinovanim odjeljenjima. Trudimo se da prenesemo djeci znanje. Nije ni lako raditi u kombinovanim odjeljenjima, ali uspijevamo. Možemo biti zadovoljni djelomično platama, jer su redovne. Prevoz je slab i nije dovoljan, a područne škole se nerijetko susreću s nedostatkom osnovnog didaktičkog materijala - kaže Suljić.

(FENA)

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB