Logo
Print this page

Otvorene prijave za „Ljetnu škola islama kroz edukativnu ekskurziju - Draga moja BiH“

, Published in Društvo Featured

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg projekta „Ljetna škola islama kroz edukativnu ekskurziju - Draga moja BiH“ koji je organizovala Uprava za obrazovanje i nauku, Rijaset je zaključkom sa sjednice održane 25. aprila 2017. godine podržao organizovanje pomenutog projekta i ove godine.

Ljetna škola islama se organizuje u toku ljetnog raspusta, u trajanju od 11 dana, i to u periodu od 1.8. do 11.8.2018. godine. Rok za prijave je od 30. maja do 20. jula 2018. godine, a cijena učešća u ljetnoj školi iznosi 599,00€.

Kako ističu organizatori, cilj projekta je da se mladima iz dijaspore, kao i njihovim vršnjacima iz BiH, ponudi upoznavanje sa ljepotama i najznačajnijim znamenitostima Bosne i Hercegovine i islamskim vrijednostima.

Ovaj projekat je zasnovan na bazi kontekstualnog učenja, tj. mladima bi u određenom kontekstu i na određenoj lokaciji učila o temama (npr. o džamiji bi učili u Begovoj džamiji, o Starom mostu u Mostaru bi učili na Starom mostu, o šehidima u Srebrenici i na Kovačima, o stećcima kod stećaka u Stocu i sl.). Na taj način bi se obezbijedio lijep ugođaj i kvalitetna znanja. Svo vrijeme putovanja i boravka u BiH učesnici Ljetne škole će biti u društvu sa svojim vršnjacima iz BiH, vjeroučiteljima, profesorima medresa, te istaknutim učenjacima iz BiH od kojih će kroz razgovor i druženje učiti o svojoj vjeri. Tokom desetodnevnog boravka u BiH učesnici Ljetne škole će obići znatan broj mjesta i znamenitosti Bosne i Hercegovine.

Više detalja o programu kao i informacijama o načinu prijave možete pronaći na internet stranici Islamske zajednice.

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB