Sportski Mozaik Radija BIR: Gost Rubina Mešović Kljaho Istaknuto

20 Apr 2017

U novom izadnju emisije Sportski Mozaik Radija BIR koju možete pratiti u redovnom terminu ponedjeljkom od 15:30 sati, 24.04.2017 godine gost Rubina Mešović Kljaho takmičarka Akademije borilačkih sportova Bushido iz Sarajeva.

Rubina Mešović Kljaho, takmičarka Akademije borilačkih sportova Bushido iz Sarajeva nedavno je na turniru Rome Open IBJJF (Internacionalna federacija brazilske jiu jitse) osvojila zlato na prvenstvu Evrope u disciplini No Gi, odnosno borbi bez kimona.

Rubina je u ovoj disciplini ostvarila historijski uspjeh za BiH, jer je prva žena iz naše zemlje koja je nastupila na ovakvom turniru, te donijela titulu prvaka Evrope u disciplini No Gi.

Rubina se na istom turniru takmičila za Evropski kup u brazilskoj jiu jtisi, odnosno borbi u kimonima i tada je osvojila srebro.

Inače, Rome Open IBJJF (Internacionalna federacija brazilske jiu jitse) je drugi najjači turnir brazilske jiu jitse u Evropi nakon onog koji se održava u Lisabonu, a, kako je ranije pojasnila naša takmičarka, IBJJF u brazilskoj jiu jitsi predstavlja isto što i UEFA u fudbalu, dakle IBJJF turniri su ekvivalent Ligi prvaka u fudbalu.

Također govorimo i o finalu BHT Fair Play lige, nikad zanimljivije.

Emisiju uređuje i vodi Bakir Silajdžić

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo