Logo
Print this page

Erdogan: Do kraja ćemo se boriti protiv terorista i onih koji stoje iza njih

, Published in Svijet Featured

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan najoštrije je osudio sinoćnji teroristički napad u Istanbulu i poručio kako je Turska odlučna u borbi protiv podlih terorista koji pokušavaju izazvati kaos i destabilizirati tu zemlju, javlja Anadolu Agency (AA).

"Ovako podlim napadima i na civile, neprijatelji našeg naroda i njihovi kooperanti pokušavaju destabilizirati našu zemlju, ugroze moral naroda i izazovu kaos. Međutim, dodatnim ujedinjenjem naših snaga, mi nikada nećemo dozvoliti da zlikovci uspiju u tim nakanama", poručio je Erdogan.

Sinoć je u terorističkom napadu u noćnom klubu u istanbulskom distriktu Besiktas ubijeno najmanje 39, a ranjeno 69 osoba, a istraga o napadu je u toku, baš kao i opsežne policijske potjere za napadačem.

Turski predsjednik Erdogan jutros je u pisanom saopćenju poručio da svaki gubitak ljudskog života predstavlja posebnu bol na srcu Turske i njenog naroda, ali da ujedno daje i dodatnu snagu u borbi do kanačnog uništenja terorizma.

Erdogan je također kazao kako je Turska na meti različitih terorističkih organizacija te da je svjestan da se dešavanja u regiji ne zbivaju neovisno jedna od drugih.

"Odlučni smo u korijenu uništiti prijetnje i napade na našu zemlju. Svaki ljudski život koji izgubimo u toj borbi dodatno potresa naša srca, ali i jača našu odlučnost u borbi. Kao država i narod ćemo se do kraja boriti protiv terorista i onih koji stoje iza njih", poručio je Erdogan.

(AA)

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB