Reisu-l-ulema na Međunarodnoj konferenciji o vakufima Kudsa Istaknuto

09 Maj 2017

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović učestvuje u radu Međunarodne konferencije o vakufima Kudsa (Jerusalima) koju organizira Generalna direkcija za vakufe Republike Turske u povodu svečanosti otvaranja „Sedmice vakufa“ a pod direktnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Turske Redžepa Tajjiba Erdogana.

Sedmica Vakufa je redovna manifestacija koja se obilježava diljem Turske, a ove godine će trajati od 8. do 14. maja 2017. godine. Islamska zajednica u BiH i njena Vakufska direkcija su partneri Generalnoj direkciji vakufa u realizaciji brojnih projekata u BiH.

U radu konferencije učestvuju brojne institucije vakufa iz islamskog svijeta kako na državnom tako i na nivou nevladinih organizacija. Ministarstva vakufa iz Palestine, Kuvajta, Jordana, Saudijske Arabije, Sudana samo su neka od ministarstava koja su direktno uključena u rad konferencije.

Cilj konferencije je okupiti vladine i nevladine organizacije koje se bave vakufima i pozvati ih da zajedno ulože napore kako bi se pomoglo vakufima u Palestini a posebno u Jerusalimu.

Svečanom otvaranju konferencije prisustvovao je i predsjednik Republike Turske Redžep Tajjib Erdogan koji je prisutnima poručio da je Jerusalem sveti grad za sve tri monoteističke religije.

U pratnji Reisu-l-uleme u radu konferencije učestvuje i direktor Vakufske direkcije IZ u BiH dr. Senaid Zajimović, javlja MINA.

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo