Logo
Print this page

UN i Palestina potpisali petogodišnji okvir za razvojnu pomoć

, Published in Svijet

Ujedinjene nacije i vlada Palestine potpisali su jučer drugi Razvojni okvir pomoći za okupiranu palestinsku teritoriju (UNDAF) koji pokriva period 2018.-2022 godina, javlja WAFA.

Cilj petogodišnje strategije vrijedne 1,3 milijarde dolara je da "pomogne razvojne projekte za Palestince, ojača palestinsku državnost, institucije i rješava ključne tačke nestabilnosti". Strategija je usklađena i sa planovima palestinske vlade za period od 2017. do 2022.

Rezidentni koorinator UN Robert Piper, ponovio je prilikom potpisivanja predanost UN-a da radi sa vladom, civilnim društvom i partnerima u razvoju, sa namjerom da poboljša život na okupiranim teritorijama posebno ranjivih i magrinaliziranih populacija.

- Okvir predstavlja zajedničko obećanje vlade i UN da rade zajedno na najvećim razvojnim izazovima okupirane teritorije na kojoj živi 4,8 miliona ljudi. Današnjim potpisom napore podižemo na viši nivo - rekao je Piper.

Potpisivanju su, osim Pipera, prisustvovali palestinski premijer Rami Hamdallah te ministar socijalnog razvoja Ibrahim Al-Shaer.

(FENA)

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB