Logo
Print this page

Devetogodišnjoj Sajri neophodna sredstva za operaciju noge u Egiptu

, Published in Humanost Featured

Devetogodišnja Sajra Tuco iz Vogošće sa tri godine pala je i slomila skočni zglob.

Tada su joj ljekari na Kliničkom centru u Sarajevu bez operativnog zahvata sanirali ozljedu i stavili gips koji je nosila dva mjeseca.

Nakon skidanja gipsa tri mjeseca išla je na fizikalne terapije, te je nakon terapije počela da hoda i vratila se normalnom načinu života. Međutim, nakon nekoliko godina kako je djevojčica rasla i razvijala se, uočeno je da se desna noga, koju je povrijedila ne razvija kao lijeva.

Nakon pregleda prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića uočeno je da je razlika između desne i lijeve noge 4,5 centimetara. Doktor Gavrankapetanović je predložio da djevojčica nosi ortopedsko pomagalo, uložak, zbog straha od mogućnosti iskrivljenja kičmenog stuba koji je već počeo da se deformiše.

Nakon nekoliko mjeseci nošenja uloška i stalnih pregleda odlučeno je da je operacija neizbježna. Operacija je zakazana na KCUS-u, gdje je u prisustvu prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i prof. dr. Elbatrawy koji je došao iz Egipta da operiše djevojčicu, ustanovljeno je da je desna potkoljenica kraća. Odlučeno je da se operacija ne može uraditi na Kliničkom centru u Sarajevu niti na području BiH i da je potreban hitan odlazak u Egipat zbog obavljanja dvije kompleksne operacije.

Sajra bi trebala putovati sa majkom i u Egiptu zbog oporavka trebaju ostati pet mjeseci. Za te dvije operacije potrebno je 15.000 eura, te dodatni troškovi za boravak majke i avio karte koštaju 10.000 maraka.

Sajrina porodica nije u mogućnosti da obezbijedi cjelokupan iznos za operacije pa mole dobre ljude da joj pomognu.

Sve uplate se mogu izvršiti na račun 1613000077934220 - uplate iz BiH

BA391613000077934220 Swift Code RZBABA2S - uplate iz inostranstva

Također, pozivom na broj 090291063 donirate 2 KM

Rate this item
(1 Vote)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB