Logo
Print this page

Turska: 5. Međunarodni medijski trening program

, Published in Svijet Featured

U organizaciji Turske radio-televizije (TRT) u Antaliji je počeo peti Internacionalni medijski trening program (5. International Media Training Programme) koji je okupio predstavnike medija iz oko 70 zemalja. Među 162 učesnika, Bosnu i Hercegovinu predstavljaju Mirsad Ovčina (RTV IZ-e "BIR") i Edib Kadić (magazin "Stav").

Tokom programa, biće održana predavanja eminentnih medijskih stručnjaka o raznovrsnim i interesantnim temama kao što su "Radijsko emitovanje u digitalnom dobu", "Efektivna upotreba društvenih medija u radiodifuziji", "Mediji i islamofobija", "Ratno izvještavanje", "Prezentacija vijesti", "Novi medijski trendovi" i druge teme. Također će biti održane i radionice.

O UMEP-u

5. Međunarodni medijski trening pogram (Uluslararasi Medya Egitim Programi), temeljen na dijeljenju TRT-ovog iskustva sa svijetom, ove godine okuplja svjetske medije sa temom "Učinkovita proizvodnja sadržaja".

UMEP, začet na zajedničkim vrijednostima čovječanstva i civilizacije, ima za cilj skrenuti svjetsku pažnju javnog mnijenja i progovoriti jezikom koji odgovara duhu vremena.

UMEP će ove godine okupiti brojne učesnike iz cijelog svijeta, kako bi ostvarili i međunarodnu saradnju, bilo da rade na radiju, televiziji, u Novim medijima ili izdavaštvu. Međunarodni medijski trening program ponudit će i razmjenu iskustava u svojim poljima. Ovaj program obuke ima za cilj prenošenje zajedničkih vrijednosti čovječanstva.

Organizator ovog programa, TRT, postala je globalni edukacijski centar za medije. Nove tehnologije zahtjevaju nova znanja koja se najbolje stiču na ovakvim treninzima. Ovo je drugi put da naša medijska kuća ima svog predstavnika na ovom događaju.

Radio BIR

Rate this item
(2 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB