Logo
Print this page

Tuzlanska hronika: Svečano otvoren Omladinski centar Medžlisa IZ-e Janja

, Published in Najave Featured

Prvom druženju i svečanom otvorenju Omladinskog centra u Janji prisustvovali su muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni imami medžlisa Janja i Bijeljina Omer-ef. Camić i Samir-ef. Camić, koordinator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog hafiz Abdullah Kapo, predsjednik IO Medžlisa IZ-e Janja Husein Camić, imami i muallime Medžlisa IZ-e Janja i omladina ovoga grada.

Pored Deždid džemije u Janji nalazi se zgrada u kojoj je nekada bio mekteb. Nakon što su mektebi u Janji ujedinjeni u prostorijama Atik džamije ovaj prostor bio je neiskorišten. S namjerom da se omladini ovoga grada pokloni prostor koji će biti adekvatno mjesto za njihove aktivnosti objekat je renoviran i opremljen. Tim povodom 12. rebiu-l-evvela ozvaničen je početak rada Omladinskog centra Medžlisa Islamske zajednice Janja.

Mujaga-ef. Cifrić, koordinator za rad sa mladima, je istakao da Janja ima veliki potencijal, a mladi koji dolaze na druženja su različitih uzrasta i interesovanja. Zato se rad s mladima na poseban način osmišljava. Mladi u Janji su vrijedni i spremni su da učestvuju u različitim poslovima koji će njima i njihovij zajednici donijeti dobro. Učestvovali su u opremanju Omladinskog centra, učestvovali su i u poljoprivrednim radovima na zasijanim vakufskim parcelama ovoga medžlisa, organizovali su različite ekskurzije i posjete, a o svemu se dogovaraju nakon edukativnih susreta koji se održavaju jednom sedmično.

O ovom događaju govorimo u Tuzlanskoj hronici 6. decembra od 18,00 sati.

 

Rate this item
(0 votes)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB