Otkrivanje spomenika palim borcima i civilnim žrtvama rata na Gorici Istaknuto

30 Avg 2017

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo organizira aktivnosti na obilježavanju 25. godišnjice Prvog korpusa Armije RBiH.

Tako je programom obilježavanja planiran za danas od 09.30 do 12.10 sati obilazak mezarja Alipašina džamija i Stadion, te grobalja Lav, Sveti Josip i Sveti Marko i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima Armije RBiH, kao i spomen-obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

U amfiteatru Memorijalnog kompleksa ''Kovači'' bit će otvorena izložba ''Prvi korpus Armije RBiH kroz ratnu fotografiju''. Bit će otkriven i spomenik palim borcima i civilnim žrtvama rata Općine Centar, na Gorici na raskrsnici ulica Hakije Kulenovića i Dajanli Ibrahim-bega.

U amfiteatru Memorijalnog kompleksa ''Kovači'' će, uz prigodan kulturno-umjetnički program, biti upriličena promocija Monografije Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Programom obilježavanja 25. godišnjice Prvog korpusa Armije R BiH planirano je da delegacija Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo u četvrtak, 31. augusta, posjeti porodice poginulih pripadnika Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA)

Ocijeni
(3 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo