Zamjenik reisu-l-uleme na 7. Tradicionalnom iftaru za privrednike Općine Tešanj

08 Jun 2017

U srijedu 07.06.2017. godine, Udruženje privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj organiziralo je 7. tradicionalni iftar kojem su prisustvovali zamjenik reisu-l-uleme mr. Husein ef. Smajić, muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović, te predstavnici privrednog, društvenog i političkog života ZE-DO kantona i Općine Tešanj, na čelu sa premijerom ZE-DO kantona gosp. Miralemom Galijaševićem i načelnikom Općine Tešanj gosp. Suadom Huskićem.

Rječi dobrodošlice prisutnim uputili su glavni imam Medžlisa IZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić i predsjednik Udruženja gosp. Edin Jabandžić, koji su iskazali posebno zadovoljstvo prisustvom muftije zeničkog i zamjenika reisu-l-uleme na tradicionalnom iftaru za privrednike Općine Tešanj.

Prisutnim se besjedom obratio zamjenik reisu-l-uleme, čestitajući u ime Rijaseta Islamske zajednice tešanjskim privrednicima na poslovnim uspjesima i iskazanoj odgovornosti prema Islamskoj zajednici, a posebno prema akciji zekata i sadekatu-l-fitra, ističući primjer džemata Vukovo, Medžlis IZ Tešanj.

Nakon iftara, delegacija na čelu sa zamjenikom reisu-l-uleme klanjala je teravih-namaz u džamiji Kutahija. Prije teravih-namaza prisutnim džematlijama obratio se muftija zenički, koji je ukazao na blagodati Mubarek Ramazana, posebno na blagodati posta i zajedničkih iftara.

(islamskazajednica.ba)

 

 

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo